Home> Magazine BIO> Natural Health

natural health

Natural Health

Compania Made for Protection SRL din Baia Mare este axata pe procesarea diverselor fructe de padure, plante, leguminoase pentru obtinerea de sucuri, pulberi natural 100%, certificate ecologic.

 
Societatea produce in acest moment sucuri si pulberi, obtinute prin prelucrarea catinei, fructul denumit, ginsengul romanesc, si care datorita continutului bogat in vitamine este o sursa concentrate de sanatate, specialistii apreciind valoarea catinei prin expresiile “un fruct cat o farmacie” sau “mdicamentul viitorului”.
 
Catina este unul dintre remediile naturale usor accesibile si foarte populare in intreaga lume. Pe langa medicamentele create in laborator, in ultimii ani, a crescut popularitatea tratamentelor homeopate care si-au demonstrat eficacitatea in combaterea si prevenirea anumitor boli sau carente. Treptat cat mai multe persoane se reorienteza spre medicina naturista si remediii pe baza de plante, iar medicamentele de sinteza nu mai detin acelasi procent mare pe piata tratamentelor.
 
Plantele medicinale ajuta la prevenirea bolilor, carentelor si trateaza treptat si in profunzime, nu doar eliminand anumite efecte sau simptome. Utilizarea lor nu are contraindicatii si sunt asimilate mai usor de catre organism fara a avea efecte secundare sau a ataca tesutul gastric sau hepatic. Catina este una dintre acele plante aflate la indemana tuturor, a caror efecte sunt prea putin cunoscute. Aceast remediu face parte din plantele minune care au multe beneficii secrete despre care veti afla dupa o cercetare amanuntita a propritatilor acestora.
 
Catina este la baza un fruct de padure care se gaseste in cantitati mari in estul Asiei desi creste si la noi in tara. Beneficiile pe care le are consumul de catina asupra sanatatii si pielii sunt cunoscute de peste 1000 de ani, fiind untilizata in medicina naturista si medicina straveche sub nume diferite precum “uleiul vietii” sau “medicament divin”. Legendele vorbesc despre utilizarea acestei plante magice inca de pe vremea Greciei antice si fiind mentionata si in legendele Olimpului. Catina apare in cronicile despre Genghis Khan si armatele sale, care se hraneau cu catina pentru a rezista razboaielor si migrarii. In epoca moderna un bun exemplu de utilizare a catinei il prezinta Rusii a caror cosmonauti au folosit aceasta planta ca nutritie cat timp erau in misiune in spatiu pentru a se proteja de radiatii. Insa, pe langa aceste legende, avem nevoie de motive reale pentru a integra catina in alimentatia noastra. In prezent sunt multe studii stiintifice despre aceasta planta, i se cunoaste structura, compoztia chimica, valorile nutritionale si beneficiile asupra sanatatii. La fel ca spirulina, catina contine aportul de vitamine, minerale, proteine si fibre de care are nevoie corpul uman pentru a supravietui. Daca este sa enumeram doar cativa dintre nutrientii pe care ii contine, putem mentiona antioxidanti precum SOD, cel mai puternic antioxidant, toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul uman pentru a functiona normal, peste 190 de fitonutrienti si uleiuri esentiale precum omega 3, 6, 9 si omega 7 care este foarte rar gasit in compusi.
 
Produsele le puteti  achizitiona de pe www.naturalhealth.ro