Home> Noutati> Casuta Naturii - Tulsi "Regina Ierburilor"

Casuta Naturii - Tulsi "Regina Ierburilor"

ceai tulsitulsi biotulsi

Cunoscuta de peste 5000 ani, TULSI (cunoscut de asemenea si ca Holy Basil sau busuioc sfant indian) este considerata "Regina Ierburilor" si este venerata ca una dintre cele mai sacre plante din India. Infuzia acestor plante are proprietati magice. Hindusii considera Tulsi (de asemenea pronuntata Tulasi sau Thulasi) intruchiparea unei zeite sub forma unei plante ce poseda puteri spirituale si vindecatoare. Conform unei legende, nici o cantitate de aur nu ar putea depasi puterea lui Krishna, insa o singura frunza de Tulsi pusa pe tava din dragoste si devotiune, ii poate topi toate puterile.

 
In India de azi, Tulsi este inca in mod traditional cultivata in oale de lut in casa sau gradina fiecarei familii, iar frunzele sunt folosite pentru a face un ceai delicios si racoritor, cu minunate beneficii pentru sanatate.
 
Tulsi a calatorit spre vest de-a lungul anticelor rute comerciale din Orient spre Europa, a devenit cunoscut la crestini ca "sacru" sau "Holy Basil" asa cum e reflectat si prin numele latin - Ocimum Sanctum. Europenii au salutat Tulsi ca si "Rege al Ierburilor" in loc sa o venereze precum o "Regina", iar Holy Basil a fost inclusa in legende, oferte si ritualuri de cult si a fost privita de multi precum un dar al lui Hristos. 
 
Cercetarile moderne clasifica Tulsi precum o planta adaptogena. Plantele adaptogene s-au dovedit a sprijini sistemul imunitar natural al corpului in timp ce ajuta la ameliorarea starilor negative ale organismului si reduce stress-ul. Plantele adaptogene au fost folosite in medicina traditionala Indiana (Ayurveda) si in cea Chinezeasca de mii de ani, pentru promovarea si mentinerea starii de bine. Multe plante adaptogene au fost mentionate de fitoterapeuti ca si plante pentru intinerire, ierburi ce tonifica Qi, Rasayanas sau ierburi de restaurare. Ele ajuta organismul sa se adapteze la factorii de stress  fizic si psihic din mediu, sustin functiile normale si restabilesc echilibrul.
 
Ceaiurile Tulsi produse de Organic India sunt ceaiuri certificate organic incluzand 3 varietati de Tulsi: Rama, Vana si Krishna. Fiecare varietate are un aspect, un gust si o aroma usor diferite, iar atunci cand sunt combinate, creeaza o infuzie de plante perfect echilibrata si cu o serie de beneficii, dintre care mentionam:
  • ajuta sistemul imunitar
  • creste rezistenta organismului
  • ajuta si protejeaza impotriva stress-ului de zi cu zi
  • este abundent in antioxidanti
 
Acum, calitatile remarcabile de imbunatatire a vietii ale Tulsi sunt aici pentru dumneavoastra, pentru a va bucura din plin - Namaste!
 
casuta naturii