Home> Noutati> Cum să scapi de cele mai dificile pete de pe haine și nu numai

Cum să scapi de cele mai dificile pete de pe haine și nu numai

scoaterea-petelor-dificilestergerea-petelor-dificilepete-dificile-mure

Stiu cat de frustrant poate fi sa vezi pete de pix pe covor sau pe husele de canapea ori fotoliu, sa renunti la pantalonii copilului din cauza petelor de iarba sau sa vezi  tricoul tau preferat cu urme de ulei. Inainte de arunca bluza pe care ai varsat din greseala vin rosu sau sa cumperi alte huse pentru canapea, citeste acest articol cu sfaturi practice pentru a scapa de cele mai ”incapatanate” pete.

 

Inainte de toate, este bine sa stii ca este foarte important ca petele sa fie pre-tratate cat mai repede posibil. Cu cat actionezi mai rapid asupra petei, cu atat sansele de a scapa de ele sunt mai mari. Si nu uita ca inainte de a folosi orice produs de scos pete sa faci un mic test inainte pe o portiune care nu este la vedere.

 

Pentru scoaterea petelor de sange, grasime, iarba, fructe si cerneala de pe haine, foloseste sapunul pentru indepartarea petelor dificile pe baza de  bila de bou. Acesta urmeaza formula traditionala de indepartare a petelor dificile. Exista sub doua forme: sapunul lichid pentru scoaterea petelor Klar si sapunul solid pe baza de bila de bou de la AlmaWin. Varianta lichida are aplicator cu perie, pentru o utilizare mai usoara. Aceste sapunuri se folosesc la pre-tratarea petelor.

 

Pentru scoaterea petelor din tesaturi in momentul  spalarii poti folosi cu succes inalbitorul ecologic pe baza de oxigen activ a carui eficienta creste odata cu cresterea temperaturii. Se poate folosi de la 30°C atat pentru rufe albe, cat si colorate (culori deschise sau culori rezistente la spalare). Contine peroxid de carbon si bicarbonat de sodiu, ingrediente cheie in eliminarea petelor dificile.

 

Mamicile stiu ca atunci cand incepe diversificarea bebelusului, apar si ”pete de culoare” prin casa, care mai de care mai provocatoare...pentru indepartat. Urmele de fructe si legume pot fi scoase cu ajutorul sapunurilor prezentate mai sus. 

 

Dar ce faci cand bebelusul mai creste si devine un mic Picasso? Cum scoti petele de pix de pe napronul din bumbac sau urmele de creion lasate pe perete? Nu intra in panica! Exista o solutie si pentru asta: se numeste solutie concentrata cu ulei de portocale pentru curatarea petelor.  Se foloseste pentru indepartarea peteleor de pe orice suprafata rezistenta la apa. Se poate folosi si pentru  tapiterie, draperii, mileuri, covoare. Aceasta contine terpeni din coji de portocala si este extrem de eficienta, fara exagerare. Te ajuta sa scapi de:

  • pete mai vechi de grasime;
  • pete de pix, creioane, cerneala;
  • guma de mestecat;
  • grasimi, uleiuri;
  • funingine;
  • gudron;
  • adezivi, lipici;
  • pete de ceara;
  • lac de unghii.

 

Toate aceste produse, desi sunt foarte dure cu nedoritele si inevitabilele pete, au o formula blanda, avand in compozitie ingrediente de origine vegetala si minerala. Nu ataca tesaturile si nu deterioreaza suprafetele curatate.  Sunt produse biodegradabile, nu polueaza mediul si nu provoaca alergii. Sunt testate dermatologic, certficate ecologic de catre institiutul independent Eco Garantie si sunt fabricate in Germania. Solutia concentrata cu ulei de portocale a castigat premiul Green Brands 2013/2014, ceea ce atesta calitatea produsului si respectarea criteriilor de sustenabilitate in procesul de fabricare.

 

Acum, ca ai aflat raspunusul la intrebarea ”Cum sa scapi de cele mai dificile pete de pe haine si nu numai?”, poti ”trata petele cu indiferenta” cu solutiile eco pentru indepartarea petelor dificile pe care le gasesti pe site-ul http://www.eubio.ro