Home> Noutati> DoarBio - Pret vs Sanatate

DoarBio - Pret vs Sanatate

mancare sanatoasamancare naturalalapte bio

Ne-am obisnuit sa facem cele mai bune alegeri zi de zi sau asa ne place sa credem si sa cautam a gasi cele mai mici preturi pentru orice, uneori pretul mic justificand si achizitia produselor de care nu avem nevoie. Poate ca lucrul acesta ni-l permitem cu mai toate produsele, dar n-ar trebui sa ni-l permitem cu alimentele, pentru ca daca vom cumpara un detergent ieftin, vom ramane cu rufele murdare si nu ne afecteaza sanatatea, daca vom cumpara haine ieftine, se vor deterioara intr-un timp scurt si nu ne afecteaza sanatatea, dar daca atunci cand cumparam mancare ne ghidam dupa produsele cele mai ieftine, nu facem cea mai buna alegere, pentru ca s-ar putea sa ne afecteze sanatatea.

 

De aceea, ar trebui sa fim foarte atenti la ce alimente cumparam, atat pentru noi cat si pentru familia noastra. In magazine, sunt o multitudine de produse care provin din productie autohtona sau din import si care respecta normele minime obligatorii in materie de eticheta, continut si termene de valabilitate si de aceea nu trebuie sa ne lasam furati de mirajul pretului. Vedem produse in magazine, de care ne miram si noi cat de ieftine sunt si ma refer aici la tot ce inseamna conserve, preparate din carne si diverse alte categorii. Daca am sta un pic sa ne gandim cum pot fi aceste produse atat de ieftine, probabil ca am gasi informatiile care sa ne trezeasca, pentru ca nu mergem intr-o directie buna.

 

O alternativa a ceea ce gasim in magazinele gen supermarket, ar fi produsele ecologice, bio, organice, care au pretul un pic mai mare, dar au o provenienta controlata si certificata intr-o mare masura. Nu spune nimeni ca trebuie sa mancam 100% BIO, dar putem incerca sa inlocuim anumite alimente pe care le consumam regulat (cereale, iaurturi, fructe uscate, lapte etc), cu cele de provenienta ecologica, astfel incat sa scampam pe cat se poate de pesticidele, de e-urile, de conservantii si colorantii cu care vin incarcate produsele conventionale. 

 

Pentru o sanatate cat mai buna, trebuie sa incercam sa mancam cat mai curat, cat mai natural si cat mai viu colorat si sa incercam sa scapam de alimentele procesate si injectate, de carnurile congelate, de gatitul la microunde, de fructele si legumele importate-mari si frumoase-pline de pesticide, de poluare, chiar daca ne costa mai mult, ne vom bucura mai tarziu de alegerea asta.

 

Noi va recomandam sa va uitati la produsele pe care le gasiti in magazinele si fermele inscrise in site-ul nostru si sa va documentati despre alegerile pe care le veti face pentru sanatatea voastra. Cu cat veti analiza mai mult veti vedea ca un trai sanatos nu vine intotdeauna cu un cost mai mare iar investitia pe care o veti face va fi una de durata.

 

www.DoarBio.ro