Home> Noutati> Fructe Bio congelate? O inghetata perfecta!

Fructe Bio congelate? O inghetata perfecta!

2016-06-07 19.56.52fructe de padurefructe de padure bio

Congelam?!? Buna intrebare...metodele de conservare la indemana simplului iubitor de sanatate nu sunt multe. Fierbem, congelam, deshidratam?!? Pfff, greu de ales! Bunul simt ne va spune sa nu fierbem, ca sigur e cea mai proasta varianta...sa il ascultam zic.

 
Deshiratam?! Pai da, daca avem in dotare un aparat care sa ne dea o mana de ajutor.
 
Congelam?! Studiile zic ca prin congelare se pierde multa vitamna C, dar ne raman in proportie foarte mare mineralele, acidul folic, grupul de vitamine B, Vitamina A si inca altele. Unele studii merg mai chiar mai departe si spun ca nu e nici o diferenta intre crud si congelat...nu m-as duce pana acolo, dar daca e sa conservam cumva, cred ca, congelarea e varianta cea mai buna din ce ne este la indemana.
 
Fructele congelate cand sunt bine coapte si mancate pana sa implineasca 6 luni in congelator, sunt garantat mai pline de nutrienti decat niste afine indoielnice procurate din supermagazin in miez de iarna. Fereasca Sfantu’ sa ne inchipuim ce balauri le-or fi ajutat sa creasca si prin ce locuri s-a intamplat procesul!
 
Dar ce te faci daca ai ratat momentul si fructele de padure au disparut din piata inainte sa te mobilizezi si sa pui cateva pungute bine sigilate cu fermoar, in congelatorul de acasa?! Are grija Paradisul Verde de poftele tale si unde mai pui ca le iei si bio.
 
Si in plus mai primesti si o reteta!
 
Inghetata minunata
 
Este o inghetata cremoasa si fina, dulce acrisoara si foarte aromata. Fructele de padure usor aromate de vanilia bourbon se combina perfect cu izul dulce al bananei. Daca o mancam imediat dupa ce o facem are o consistenta de sorbet molcut si cremos, dar o putem lasa la congelator o ora amestecand in bol din 15 in 15 minute si obtinem o inghetata cu o consistenta foarte apropiata de cea a inghetatei traditionale.
 
Ingrediente:
 
Punem toate ingredientele intr-un bol si procesam cu ajutorul unui blender de mana, pana ajungem la o consistenta fina si cremoasa. Mancam crema obtinuta sau o transferam intr-o tava tapetata cu folie alimentara de plastic sau in forme de silicon. Dam la congelator o ora amestecand din spert in sfert de ora in bol pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
 
Pofta si Soare!
 
Ina, de la Ce Stie Ina Sa Faca
 
www.cestieinasafaca.com