Home> Noutati> Greenboutique - Beneficiile consumului de spirulina

Greenboutique - Beneficiile consumului de spirulina

biscuiti spirulinaspirulina biosalata spirulina

Spirulina (denumire stiintifica: Arthrospira Plantensis) este o alga verde-albastruie, bogata in substante nutritive, cu un continut ridicat de proteine vegetale si multiple beneficii pentru organism. 

Aceasta inlocuieste in mod eficient grasimile animale si produsele lactate grase, ajutand la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului total si a greutatii corporale.

Spirulina folosita pentru consumul uman se gaseste in lacurile alcaline din Africa si America de Sud, dar si in spatii special amenajate in zone nepoluate din China,  si actioneaza ca un purificator natural, contribuind la imunizarea si intarirea organismului.

 

Aceasta microalga este bogata in:

- fier;

- aminoacizi; 

- antioxidanti; 

- betacaroten; 

- vitamina A;

- complexul B, D si K;

- minerale;

- acizi grasi si bacterii probiotice benefice organismului, luptand impotriva anemiei, bolilor cardiovasculare, problemelor de piele, tulburarilor menstruale,  etc.

 

Folosita frecvent in curele de slabire, spirulina NU contine zahar si carbohidrati, actionand ca un inhibitor puternic al apetitului si ajutand astfel la pierderea kilogramelor in plus, treptat si intr-un mod sanatos.

 

Spirulina este considerata de foarte multi nutritionisti drept un aliment minune, care aduce beneficii organismului pe foarte multe planuri:

- detoxifiere;

- distrugerea unor virusuri si ciuperci (precum: herpes simplex, rubeola, pojar, cytomegalovirus, entorovirus, HIV-1, Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger ┼či Candida Albicans,)

- vederii;

- intarirea sistemului  imunitar, etc.

 

De asemenea, aceasta poate ajuta la ameliorarea acneei, oboselii cronice, depresiei, reumatismului.

Spirulina poate fi consumata atat sub forma de suplimente - tablete, cat si sub forma de pudra, in diferite retete: sucuri de fructe, sos de spirulina, salate, paste etc.

 

Cele mai bune produse pentru prepararea retetelor dvs. le gasiti aici: http://www.greenboutique.ro/catalogsearch/result/?q=SPIRULINA

 

Aceste produse sunt potrivite pentru vegani si vegetarieni, FARA GLUTEN, prelucrate la temperaturi mai mici de 45 de grade. Produse RAW!”