Home> Noutati> Greenboutique - Beneficiile detoxifierii organismului!

Greenboutique - Beneficiile detoxifierii organismului!

detoxifiere sucdetoxifiere sucuri naturaledetoxifiere naturala

Detoxifierea inseamna, de fapt, curatarea organismului, neutralizarea si eliminarea toxinelor din corp prin purificarea sangelui.

 
Cele mai importante beneficii ale detoxifierii organismului:
  • Incarcarea organismului cu substante nutritive de calitate si cresterea imunitatii;
  • Imbunatatirea procesului de eliminare a toxinelor prin stimularea bunei functionari a ficatului;
  • Purificarea sangelui si astfel obtinerea unei circulatii sangvine mult mai bune;
  • Imbunatatirea aspectului pielii prin eliminarea rezidurilor;
  • Functionarea mult mai eficienta a organelor interne;
  • Eliminarea surplusului de greutate, scaderea nivelului colesterolului si reglarea metabolismului;
  • Prevenirea cancerului de colon;
  • Cresterea nivelului de energie si rehidratare a organismului.
 
Consultati medicul inainte de a incepe orice cura de detoxifiere. Pentru ca suntem diferiti si fiecare organism are o reactie proprie la anumite regimuri alimentare, curele de detoxifiere sunt foarte variate.
 
Cura cu sucuri si cruditati. Persoana care tine aceasta dieta alimentara, va consuma exclusiv sucuri de fructe si de zarzavaturi, pe o perioada ce poate varia de la cateva zile la una sau chiar doua luni. Administrarea alimentelor se va face alternativ: o zi suc de fructe, o zi suc de zarzavaturi, 6 prize a cate 250 ml de suc la fiecare 2 ore jumatate. Intre orele de administrare a sucurilor se poate consuma apa sau ceai.
 
Sucurile de fructe pot fi facute din: mere, merisoare, struguri, pepene, grapefruit, lamai, portocale, etc.
 
Pentru sucurile din zarzavaturi puteti folosi:
  • morcov: 250gr - 500ml suc; 
  • rosii: 250gr - 500ml suc; 
  • telina 100gr - 200 ml suc;
  • varza alba cruda (nu murata) : 150gr - 250 ml suc;
  • castravete: 100gr - 300 ml suc;
  • pastarnac: 50gr - 150 ml suc;
  • patrunjel: 50gr - 150 ml suc;
  • gulie: 50gr - 100 ml suc;
  • laptuca (salata verde) :50gr - 100 ml suc;
  • sfecla rosie: 50gr - 450 ml suc;
  • cartofi: 100gr - 400 ml suc. 
 
Dupa cura cu sucuri, se pot consuma fructe si zarzavaturi, terciuri proaspete (nefierte) din cereale, seminte oleaginoase, naut, tarate, miere, sare de mare sau sare de salina, ulei presarat la rece, apa.
Aceste alimente se vor introduce treptat in alimentatie si se va reduce cantitatea de sucuri.
 
Indiferent de cura de detoxifiere pe care o alegeti, sunt cateva puncte comune esentiale:
  • consumul de minim 2 litri de lichide pe zi;
  • renuntarea la fumat, alcool, dulciuri, cofeina, alimente tip fast-food, carbohidrati rafinati si grasimi saturate;
  • inlocuirea produselor de igiena (sapunuri, sampoane, creme, pasta de dinti, obiecte pentru machiaj etc.) care contin elemente chimice, cu unele cat mai naturiste (pe baza de plante);
  • evitarea zonelor poluate; emisiile industriale, fumul instalatiilor de incalzire sau gazele de esapament se tranforma in organism in toxine;
  • incarca-te cu energie pozitiva si incearca sa gandesti cat mai optimist;
  • dormi minim 7-8 ore/ noapte. Somnul este foarte important in pastrarea sanatatii organismului;
  • exercitiile fizice si sauna sunt un real ajutor; transpiratia eficientizeaza eliminarea toxinele din organism; 
De asemenea, este esential sa incearcam sa evitam, pe cat posibil, stresul; acesta ingreuneaza procesul de eliminare a toxinelor.
Superalimentele care va pot ajuta in detoxifierea organismului le gasiti aici: http://www.greenboutique.ro/superalimente.html
 
(Sursa: cartea,Medicina Naturista - Doru Laza).”
 
green boutique