Home> Noutati> Greenboutique - Ce este mierea de Manuka?

Greenboutique - Ce este mierea de Manuka?

miere manukamierefloare manuka

Mierea de Manuka este un tip de miere monoflora, produsa in Noua Zeelanda de catre albinele ce polenizeaza arborele de Manuka, datorandu-si popularitatea numeroaselor proprietati benefice sanatatii, printre ca se numara imbunatatirea functionarii sistemului imunitar si a sistemului digestiv, proprietati antibacteriene si antioxidante, precum si proprietati anti inflamatoare.

 
La momentul actual exista in piata mai multe tipuri de miere de Manuka, impartite in diverse categorii in functie de nivelul de putere antibacteriana continut.
 
Ce inseamna insa denumirile Activa, MGO si UMF atunci cand vine vorba de mierea de Manuka? 
 
Miere “Activa” inseamna ca aceasta are o oarecare activitate peroxida (ceea ce ii ofera proprietatea antibacteriana), insa nu se cunoaste nivelul acesteia.
 
MGO vine de la Methylglyoxal, una dintre substantele active existente in mierea de Manuka, fara a fi insa singura responsabila de proprietatile unice ale acestui superaliment.
 
UMF® reprezinta prescurtarea pentru “Unique Manuka Factor”, acesta fiind singurul standard acceptat si reglementat in industrie, indicand nivelul antibacterian al fiecarui tip de miere.
 
Care sunt proprietatile fiecarui tip de miere in functie de factorul UMF®?
 
Beneficii Miere de Manuka UMF®5+: ajuta la reglarea sistemului digestiv si este ideala pentru a fi consumata la micul dejun sau pentru indulcirea bauturilor si smoothie-urilor.
 
Beneficii Miere de Manuka UMF®10+: mierea cu UMF 10+ sau mai mult, este indicata in cazul tratamentelor terapeutice si poate fi utilizata atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern. Este recomandata impotriva acneei si pentru imbunatatirea sistemului imunitar.
 
Beneficii Miere de Manuka UMF®15+: puternice proprietati antibacteriene si antifungice, fiind utilizata chiar si in cadrul spitalelor pentru a lupta impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.
 
Beneficii Miere de Manuka UMF® 20+: mierea cu UMF 20+ reprezinta mierea cu cel mai ridicat nivel antibacterian disponibila comercial si ajuta la vindecarea eczemelor, reglarea sistemului digestiv, calmarea durerilor grave de gat.
 
Desi din punct de vedere al pretului mierea de Manuka se situeaza peste alte tipuri de miere existente in piata, proprietatile sale terapeutice sunt unice si se reflecta prin numeroasele beneficiile aduse sanatatii. Adevarata miere de Manuka este produsa numai in Noua Zeelanda si pentru a va asigura de calitatea produsului achizitionat, va recomandam sa alegeti doar o miere ce are factorul UMF®indicat pe ambalaj.
 
Produse pe baza de Manuka gasiti aici! http://www.greenboutique.ro/manuka.html