Home> Noutati> Jeleuri de portocale

Jeleuri de portocale

jeleu biojeleuri de portocalejelei

Jeleurile sunt pentru multi dintre noi in seria "aminiri din copilarie", iar pentru multi dintre copiii nostri dragostea copilariei. E important ca, mari si mici, sa ne putem bucura de gusturi, consistente si arome, fara sa primim impreuna cu acestea efecte secundare. De ce am cumpara atunci niste jeleuri imbibate in coloranti si gelatine din copite de animale, cu conservanti si antiaglomeranti sau alte grozavenii care sa ne tulbure linistea trupului si ascutimea mintii? Eu nu gasesc motive pentru a face asta. Gelatinele conventionale sunt obtinute din piele, copite si tesuturi de animale, doar gandul acesta ma infioara...dar mergand mai departe provoaca balonare, arsuri, eczeme, alergii, solicita inutil rinichii si ficatul neavand nici un fel de aport la bunastarea trupului, pot fi infestate cu bacterii, fungi si virusuri. Gelatinele conventionale nu sunt recomandate in timpul sarcinii si alaptarii deoarece nu se cunosc efectele acestora asupra fatului si noului nascut. Natura e, ca de fiecare data, salvatorul nostru. E suficient sa avem ochi de vazut si urechi de auzit...ca totul e sub ochii nostri. Natura ne da agar agar, o alga gelatinoasa pe care o putem folosi in locul gelatinelor de care vorbeam mai sus. Agar agar poate fi folosit in budinci, in jeleuri, in aspicuri, in torturi, inghetate si tot ce va mai trece prin cap. Eu, pasionata de jeleuri am experimentat in sfera aceasta, pana cand am reusit astfel incat, avem mai jos alchimia perfecta. O reteta care se face super rapid si este incredibil de savuroasa! Pofta buna !

 

Jeleuri de portocale

 

400 ml suc de portocala (5 portocale medii)

coaja de la o portocala

4 linguri de Miere de zmeura

3 lingurite Agar Agar

 

 

Se storc portocalele. In sucul astfel obtinut se dizolva agar agar-ul si apoi se pune pe foc. Se amesteca continuu pana lichidul da in clocot. Sucul in care am omogenizat agar agar-ul se lasa sa coboare sub 40 grade si apoi se amesteca mierea pana la omogenizare perfecta. Compozitia se toarna in forme de silicon si apoi se da la frigider aprox 15-20 min.