Home> Noutati> Mancare de Linte

Mancare de Linte

mancare linteretete lintelinte bio

Lintea o sursa buna de proteine, fibre, magneziu, fier, fosfor, cupru, potasiu, sodiu, vitamine din grupul B, zinc, mangan, nutrienti importanti pentru stabilizarea pH-ului din sange, mentinerea sanatatii oaselor si intarirea sistemului imunitar.

 

Ingrediente

 

  • 400 g linte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • Patrunjel verde tocat
  • Sare neiodata

 

Mod de preparare:

 

1. Se curata ceapa, morcovul si telina si se taie cubulete.

2. Legumele taiate se pun intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa si se inabusa la foc mic.

3. Mai tarziu se adauga rosiile tocate si lintea.

4. Peste legume se toarna apa si se lasa la fiert la foc mic 25-35 de minute, verificand din cand in cand pentru a mai adauga apa.

5. La final se adauga sarea, chimenul, coriandrul usturoiul si patrunjelul tocat.

 

Sursa: Retete cu Tania