Home> Noutati> Natural Health - Beneficiile sucului de catina

Natural Health - Beneficiile sucului de catina

suc catinabeneficiile catineicatina bio
Catina este una din plantele minune ale medicinii naturiste, utilizata atata in prevenirea cat si tratarea afectiunilor, aceasta si-a castigat statutul de tratament miraculos dupa ce s-au observat efectele benefice asupra organismului. Arbustul de catina, Hippophae rhamnoides dupa numele stiintific, provine din Asia centrala iar efectele sale terapeutice au fost observate si notate inca de la primele utilizari. 
 
Catina poate fi consumata sub forma de boabe, suc, ulei, dulceata, pulbere, ceai sau tinctura. Aceste produse pot fi achizitionate de la farmaciile naturiste sau de pe www.naturalhealth.ro. Efectele benefice si terapeutice ale catinei si ale produselor derivate din catina sunt vizibile o data cu un consum pe o perioada indelungata, consumul de catina nu are efecte secundare insa veti observa o schimbare in starea generala de santate si in aspect. 
 
Deoarece au un continut ridicat de substante, uleiulri esentiale, minerale si  vitamine fructele de catina sunt utilizate in industria famaceutica si cea cosmetica, pentru diverse creme. Fructele de catina sunt bogate in vitamina C, avand un aport mai mare decat in citrice, complexul de vitamine B ( B2, B6, B9, inoziol si colina), beta caroten, xanthophila, minerale si oligoelemente, acizi grasi  nesaturati, uleiuri esentiale, aminoacizi, enzime si pectine. Acestea ajuta la echilibrarea organismului si intarirea sistemului imunitar, de aceea este indicat sa consumati sucul de catina in special in timpul sezonului rece pentru a va pastra o imunitate crescute impotriva virusilor de sezon. Catina este utilizata impotriva racelii si gripei, anemiei, ulcerului, gastritei, cancerului, afectiunilor cardiovasculare, afectiunilor ficatului, hipertensiunii, reumatismului, asteniei si bolilor endocrine. 
 
Sucul de catina poate fi consumat zilnic pentru perioade indelungate. Acesta nu are efecte adverse si se poate administra indiferent de varsta. Acesta creste imunitatea organismului, echilibreaza metabolismul, lupta impotriva afectiunilor gastrice, afectiunilor inimii, comnbate stresul, astenia de primavara, anemia, este eficient in tratarea alergiilor si este un foarte bun antibiotic natural. Consumat impreuna cu miere sau propolis, sucul de catina face minuni in traterea pe cale naturala a diverselor inflamatii si infectii din organism fara a avea nevoie sa apelati la un antibiotic de sinteza. 
 
 
 www.naturalhealth.ro