Home> Noutati> Natural Health - Efectele pulberii de morcovi

Natural Health - Efectele pulberii de morcovi

morcovimorcovi biopudra de morcovi

 In ultimii ani se observa o anumita crestere a medicinii naturiste iar diversele afectiuni care pot aparea datorita varstei, virusilor sau a carentelor pot fi combatute cu ajutorul plantelor. Medicatia de sinteza nu mai este pe primul loc in preferinte atunci cand vine vorba de ameliorare sau combatere a afectiunilor. Fie ca vorbin de intarirea sistemului imunitar sau de prevenire a unor afectiuni grave precum artrita, ulcer sau cancer, tratamentele homeopate au ajuns sa fie din nou preferate in detrimentul celor de sinteza. Recent tot mai multe persoane au redescoperit efectele benefice ale plantelor si medicinii naturiste. Unele dintre cele mai cunoscute plante care fac parte de ani buni din bucataria traditionala si pot avea efecte impresionante asupra sanatatii. 

 
Daca ati auzit de catina sau alte fructe si arbusti de padure care sunt considerate adevarate surse de vitamine, minerale si antioxidanti, a venit timpul sa discutam o planta radacinoasa prezenta in bucataria noastra dar despre a carei efecte nu stim. Morcovul are proprietati  nutritive si curative in acelasi timp. Acesta este utilizat de sute de ani in bucataria traditionala insa putini dintre noi stiu exact ce beneficii aduce consumul de morcov. Ca orice alta radacinoasa, morcovul este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Morcovii pot fi consumati in mai multe moduri si in functie de retetele sau de bucataria din care fac parte, acestia sunt consumati cruzi, fierti sau sub forma de suc sau pulbere. Este indicat sa fie consumati in stare naturala fara sa fie curatati, doar spalati deoarece majoritatea substantelor nutritive si terapeutice se afla in coaja. 
 
Morcovii contin vitaminele A, C, K, calciu, potasiu, acid folic, minerale si antioxidanti de aceea pot fi folositi cu incredere de care orice persoana pentru a preveni sau a trata diferite afectiuni. Fiind naturale, produsele pe baza de morcov precum pulberea de morcov sau sucul de morcov pot fi administrate indiferent de varsta, doar trebuie sa consumati o cantitate bine stabilita de morcov datorita beta carotenului. Consumul pe perioade indelungate de pulbere sau suc de morcovi va ajuta sa preveniti cancerul de pile, de san sau cancerul pulmonar, ateroscleroza, hipertensiunea, previne infacturile si intareste imunitatea organismului pentru a lupta importiva racelii si gripei de sezon. Pe langa aspectele pozitive mentionate anterior consumul de pulbere de morcovi si a altor derivate ajuta la stabilizarea tubului digestiv, creste vederea nocturna, trateaza infectiile fungice si lupta impotriva adenomului de prostata.  
 
Pe langa aceste efecte benefice, trebuie sa mentionam ca morcovul contine o cantitate mare de antioxidanti astfel va va ajuta sa va mentineti mai mult timp tesuturile tinere daca il consumati in mod regulat. Pulberea de morcov poate fi extrasa direct din radacina sau din floarea de morcov. Pulberea din flori de morcov se obtine prin macinarea florilor uscate de morcovi si apoi se depoziteaza intr-un borcan ferit de lumina soarelui. Pulberea din radacini de morcov este bogata in vitamina K, A, C, acid folic, calciu si antioxidanti. Aceasta prin aportul sau la organism reuseste sa impiedice formarea depozitelor de grasime pe peretii arteriali astfel prevenind atacurile vasculare sau ateroscleroza. Pulberea de morcovi are un puternic efect emenagog, ceea ce inseamna ca sporeste fluxul de sange in zona pelvisului.  Acest efect  este de preferat in cazul persoanelor care sufera de tulburari digestive, paraziti intestinali sau care mentin o sarcina. 
 
www.naturalhealth.ro