Home> Noutati> Paradisul Verde - Apa de cocos – energie, energie, energie

Paradisul Verde - Apa de cocos – energie, energie, energie

cocos bioapa de cocosnuca de cocos

Lumea in care traim e ca un iures, uneori ne simtim epuizati, storsi de vlaga. Aceasta este starea in care suntem fantastic de usor de influentat de cateva vorbe scrise cu litere de-o schioapa pe un panou publicitar. Daca intre aceste vorbe regasim si “energizant”…lupta e castigata…dar nu de noi, nu de trupurile, sufletele si mintile nostre, ci de vreun colos al industriei alimentare. Nu le spun numele azi si aici, dar le stiti bine… sunt otravurile la sticla de plastic sau cutie de aluminiu care ne distrug flora intestinala, ne “zapacesc” sistemul imunitar lasandu-ne prada “maladiei secolului”, au zahar alb - moartea alba - cat pentru o masa de 30 de persoane…si lista ar putea continua, insa nu despre asta vreau sa scriu azi 

Ati baut vreodata apa de cocos? Apa, nu lapte… Este un lichid translucid cu consistenta asemanatoare cu apa. Spre deosebire de laptele de cocos pe care il obtinem prin procesarea pulpei din nuca de cocos, apa de cocos se extrage din interiorul nucilor de cocos tinere din soiul King. Apa de cocos contine un nivel de minerale - calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu - apropiat de cel din plasma umana hidratand minunat, drept  urmare este recomandata femeilor insarcinate si celor care alapteaza. Apa de cocos contine enzime care ajuta la bunul mers al digestiei si compusi organici care sunt recomandati in perioada de crestere. Apa de cocos ajuta la curatarea tractului urinar si la cresterea numarului de spermatozoizi activi. In Sri Lanka este folosita in multe tratamente ayurvedice. Kinetina continuta ajuta in lupta importiva imbatranirii si  cancerului. 

 

Apa de cocos contine o multitudine de nutrienti esentiali care o fac o sursa spectaculoasa de energie. Spun spectaculoasa, pentru ca daca avem nevoie de un plus de energie care sa ne ajute sa facem fata iuresului zilnic, dar nu ne dorim efecte adverse la “pachet”, apa de cocos este una dintre cele mai bune variante.

 

Apa de cocos poate fi bauta ca atare, adaugata in smoothie-uri, in mancaruri sau prajituri raw, in inghetate raw, in mancaruri sau prajituri gatite.