Home> Noutati> Paradisul Verde - Panna Cotta sanatoasa de la Ina

Paradisul Verde - Panna Cotta sanatoasa de la Ina

IMG_20150109_111522IMG_20150109_111500

Iubesc deserturile cremoase si usor gelatinoase. Textura lor este una fantastica, odata ajuns in gura un astfel de desert gadila minunat simturile si lasa in urma o boare de vara. Cand eram mici sora mea le spunea “prajituri grasane”, spre marele meu amuzament. Spunea ea ca daca le atingi cu lingurita se gadila si se hlizesc de li se valuresc grasimile. Dupa ani de alimentatie sanatoasa am reusit sa ii servesc surorii mele intr-o zi geroasa de iarna o “prajitura grasana” fara strop de grasime. Am ras, ne-am amintit de copilarie si apoi a gustat … cred ca-mi voi aminti toata viata cum a zambit larg si ochii i s-au umplut de licurici “Mai ai?” m-a intrebat.

 

Panna Cotta cu zmeura

 

250 ml Smantana de ovaz Bio

150 ml apa

1 lgt Gelatina vegetala

100 g zmeura

3 lg miere

 

Se bate smantana cu un tel electric sau manual pana se aereaza putin. Se pune apa la fiert, cand fierbe se adauga agar agar-ul si se amesteca pana obtinem o consistenta gelatinoasa. 

Se amesteca gelatina cu smantana e ovaz si mierea si se bate pana la omogenizare. Se toarna crema in forme de silicon. Zmeura se “scufunda” in crema. Se da la frigider 1-2 ore dupa care se scoate din forme .Se serveste rece cu sirop de zmeura