Home> Noutati> Turta dulce cu parfum de craciun

Turta dulce cu parfum de craciun

turta dulce bioturta dulceturta dulce cu ciocolata

Mai stiti cum mirosea Craciunul in copilarie? Eu imi aduc aminte de Craciunul meu. Mirosea a ger, a stelute pe geam, a noapte cu stele pe cer, a nameti in care ne razboiam cu obrajii rosii ca focul... mmmm minunata iarna...si mai mirosea a ceva, mirosea mereu a turta dulce. O facea bunica cu descantece si mangaieri, cu mainile ei pricepute si ridate care miroseau a dragoste. 

 

Acum o vreme am descoperit a ce mirosea de fapt Craciunul meu...a nucsoara. Tot atunci am invatat ce minunatie de condiment este nucsoara si cate lucruri fantastice stie sa mai faca in trupurile noastre in afara de a declansa, precum madlena lui Proust, emotiile copilariei. 

 

Am aflat ca nucsoara e un bun tonic imunitar, ajuta digestia, ajuta insomniacilor si cate si mai cate. Va invit sa descoperiti o reteta cu miros de copilarie! 

 

Turta dulce 

 

Ingrediente necesare:

 

300 g Caju Bio

 

 5 linguri Unt de cacao;

 

 1 lingură Nucsoara Bio;

 

 5 linguri Sirop de agave Bio.

 

Preparare:

 

1. nucile caju se procesează în cana mare a robotului până ajung la consistența făinii grunjoase;

 

2. continuând să procesăm, se adaugă „în ploaie“ nucșoara, iar apoi untul de cacao și siropul de agave cu merișoare, urmărind ca amestecul să capete consistența nisipului umed;

 

3. se întinde o foaie cu ajutorul hârtiei de copt și a făcălețului și se decupează forme sau putem folosi forme de silicon;

 

4. se pune în congelator 20-30 minute;

 

5. pentru ornare se poate folosi susan alb sau negru, mac, pudră de roșcove, fulgi de cocos sau glazură de ciocolată.