Home> Nutritie> Erika Fazakas - Bauturi energizante

Erika Fazakas - Bauturi energizante

guaranacicoareghimbir

Cu siguranta multi dintre voi ati incercat sau ati vrea sa inlocuiti obisnuita cafea de dimineata cu alte bauturi energizante, fie din motive de sanatate fie pur si simplu de dragul de a introduce ceva nou in alimentatie. 

Probabil ati descoperit deja cateva variante pe placul vostru, insa haideti sa vedem care sunt optiunile propuse de mine:

 

Spirulina: este o alga extrem de valoroasa datorita proprietatilor sale nutritionale, ea continand intre 55-71 % proteine, ea se poate consuma si sub forma de pudra, ideal pentru prepararea unui shake sanatos la prima ora a diminetii. Se adauga o lingurita de pudra de spirulina  in apa sau sucuri de fructe naturale, sau de ce nu chiar si in iaurt sau lapte.

 

Guarana: este o planta tropicala apreciata  pentru puterea sa energizanta, reprezinta          un suport extraordinar pentru organism in perioadele de efort intelectual de aceea se poate consuma si de catre elevi, studenti. Se poate consuma intre 50-1000 mg, de 1-2 ori pe zi, la fel     preparata cu apa simpla sau adaugata in lapte, dupa preferintele fiecarei persoane.

 

Cacao : sub foma de pudra, boabe intregi sau maruntite, confera o aroma intensa bauturilor preparate din aceasta. Contine cantitati mari de magneziu, iar datorita  aportului de serotonina si triptofan, confera o stare de bine, usoara euforie.

 

Cicoarea: este un inlocuitor excelent pentru cafea, putand sa fie utilizata atat de adulti cat si de catre copii. Se prepara prin adaugarea unei linguri de cafea din cicoare la 200 ml de apa,  si se fierbe aproximativ 3 minute.

 

Ghimbirul: este un energizant natural care se gaseste sub forma de ceai, pulbere, radacina, sau confiat, insa ce poate sa fie mai bun decat sa incepem ziua cu un ceai gustos si energizant de ghimbir. Pe langa aceasta proprietate el este foarte bun in lupta cu racelile, si in probleme ale tractului digestiv.

 

Voi care dintre variantele de mai sus le-ati incercat sau ati vrea sa le incercati? 

 
Fazakas Erika - Nutritionist Dietetician
www.mcmedexpert.ro